Gelukkig nieuwjaar!

6cf186ba13702880ce471beb8e90e60c

Gelukkig nieuwjaar! Het is weer tijd voor iedereen om de goede voornemens om jezelf en je leven te beteren waar te maken. Is het niet logischer om de goede voornemens afvallen, gezonder eten of fitter worden te vervangen met een goede voornemen om je relatie te verbeteren? Januari blijkt namelijk de maand te zijn waarin mensen gaan nadenken over een echtscheiding.

De meerderheid van de echtparen die ik spreek die een echtscheiding overwegen of onlangs hebben besloten om te scheiden noem ik een “burn-out achtervolger”. Dat is de psychologische term voor iemand die heel lang heeft geprobeerd om meer connectie en betrokkenheid te krijgen met zijn of haar partner maar hier geen succes in heeft en uiteindelijk zelf een punt zet achter de relatie. Helaas hebben we hier te maken met een sekseverschil. Tweederde van alle echtscheidingen worden geïnitieerd door vrouwen en bestaan de “achtervolgers” voornamelijk uit vrouwen.

Gezien het feit dat de meeste echtparen met wie ik heb gesproken al 6 jaar lang gemiddeld merkbare problemen hebben voordat ze hulp zochten, wil ik hierbij iedereen met relatieproblemen aanmoedigen om de problemen eerder aan te pakken als goede voornemen van 2016. Hier zijn een aantal manieren waarop je dit kunt doen:

 

Maak wekelijks tijd om je te focussen op jouw relatie en partner. Ik moedig doordeweekse momenten aan wanneer dit realistisch en haalbaar is in je planning en tijd.

 

Luister net zo goed naar je partner als naar de meetings die je bijwoont voor werk of naar je vrienden wanneer je elkaar een tijd niet hebt gezien. Luister je wel echt zo goed naar je partner als je denkt? Geeft je non-verbale gedrag aan dat je geïnteresseerd bent of dat je het druk hebt of je verveeld?

 

Doe elke dag iets aardigs of liefdevols. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken. Zorg er voor dat de kleine dingen die je elke dag doet positief zijn naar je partner toe in plaats van kwetsend.

 

Toon waardering voor alles wat je partner voor jou, je familie en in huis doet. Soms voelt elke dag opstaan en werken als een ondankbare taak, maar hetzelfde geldt voor opstaan in de nacht om voor de zieke kinderen te zorgen en elke dag drie maaltijden per dag klaar te zetten op tafel. Recent onderzoek suggereert dat door regelmatig “dankjewel” te zeggen je je relatie beschermt en is een belangrijk kenmerk van de relatietevredenheid.

 

Herinner jezelf dagelijks aan alle dingen die je leuk vindt aan je partner. Het is inderdaad waar dat je je meer zult focussen op de dingen die je opvallen en dit zullen ook negatieve dingen zijn, maar zorg er eens voor dat je je op het positieve kwaliteiten van je partner focust. Focus op wat je waardeert en niet wat je gek maakt. Niet alleen zal je je partner in een positiever licht zien, maar zal het waarschijnlijk ook je eigen gedrag naar je partner toe beïnvloeden op een meer positieve manier.

 

Er zitten veel voordelen aan het hebben van een goede voornemen voor het beteren van je relatie, een belangrijk voordeel is dat het niet veel moeite of tijd kost maar voor grote resultaten kan zorgen. Wanneer je gelukkiger zal zijn in je relatie zal de rest in je leven volgen. Ga aan de slag, wees gelukkiger in 2016. Proost op de liefde!

Neem vandaag actie voordat het te laat is. Ontvang vandaag de Je Relatie Terug methode en leer in detail wat er voor nodig is om je relatieproblemen de das om te doen en opnieuw de liefdevolle relatie te krijgen waar je altijd van hebt gedroomd. Met mijn hulp, is het mogelijk om je relatie te redden!

Je kunt binnen enkele minuten beginnen met het redden van je relatie. Klik hier om direct te beginnen met mijn zelfhulpmethode.