Was het maar zoals vroeger!

jaggerbianca

Was het maar zoals vroeger! 

“Ik wou dat ik terug kon gaan naar hoe het vroeger was. We waren zo gelukkig samen voordat hij vreemdging. Ik hield van onze relatie. En ondanks wat hij zegt, denk ik dat hij dat ook deed. We hadden zoveel plezier samen. Ik vraag me af of we dat gevoel ooit weer vinden”

 

Denk je dat onze relatie ooit nog hetzelfde zal zijn?

Kunnen we niet gewoon terug naar hoe het was voor de affaire?

 

Ik kan je niet eens vertellen hoeveel mensen mij deze vragen door de jaren heen hebben gesteld. Het is één van de meest voorkomende vragen die ik krijg voorgeschoteld.

En eerlijk gezegd, als ik deze vraag lees doet het me altijd aan het probleem denken die vaak leidt tot een relatiebreuk. Laat me je vertellen waarom.

Je zit niet te wachten op teruggaan naar hoe het ooit was!

Als je relatie van toen zo goed was, zou je nu dan geconfronteerd worden met de huidige problemen?

Denk het zomaar niet, toch?

Je moet je goed beseffen dat degene die bedrogen heeft, verantwoordelijk is voor de affaire. Het is niet jouw schuld.

Echter, als jullie relatie toen ook al zo goed was, lijkt het me heel onwaarschijnlijk dat je partner zo’n pijnlijke keuze heeft kunnen maken.

Waarom zou je ervoor kiezen om terug te gaan naar een moment in jullie relatie voordat je partner een affaire had? Een moment in jullie relatie dat je partner waarschijnlijk heeft gemotiveerd om in eerste instantie vreemd te gaan?

 

Je wilt niet dat je relatie weer in dezelfde staat verkeert als vóór de affaire.

Natuurlijk waren en tijden van geluk en opwinding. Heerlijke avondjes vol romantiek en herinneringen die je diep van binnen een gevoel van veiligheid en vrede gaven, tijden die je het gevoel gaven dat het een prima functionerende relatie was.

Maar door dit verleden te romantiseren negeer je eigenlijk wat uiteindelijk leidde tot de affaire. Iets wat je niet gaat helpen in het oplossen van je relatieproblemen. Geloven dat alles weer goedkomt als je maar gewoon terug kon gaan naar hoe de dingen voor de affaire waren, is een fantasie.

Waar hebben we het trouwens over? Het is onmogelijk! We kunnen niet terug in het leven, we kunnen alleen maar vooruit gaan. Het verleden blijft verleden tijd. De vraag is niet of je terug kan naar een tijd waar alles perfect leek, nee, je moet je afvragen: Hoe wil ik dat mijn toekomst eruit ziet? Hoe wil ik dat mijn relatie er over een aantal jaar uit ziet?

 

Hier moet je over nadenken!

Heel bot gezegd, maar je relatie zal nooit meer hetzelfde zijn. Dat is de harde realiteit. De affaire heeft een onherroepelijk verandering in je relatie en leven gemaakt.

Je kan het niet ongedaan maken, er is geen CTRL+Z knop, je kunt niet doen alsof er nooit iets is gebeurd (je kunt het misschien wel, maar je bereikt er niets mee!), het is naïef.

Je zult de affaire nooit vergeten, dat is een feit. Als je aan je relatie werkt kan je er van genezen en zal het je waarschijnlijk niet zo erg achtervolgen als dat het nu doet. Langzamerhand zal het een pijnlijke herinnering worden waar je zelden aan zult denken, helemaal uit je geheugen wissen zal nooit gebeuren, hoe hard je het ook probeert.

 

Maar wat moet je doen om je relatieproblemen op te lossen?

Je zult eerst de gedachten dat je weer terug wilt naar vroeger, achter je moeten laten. Vervolgens moet je je kunnen toewijden aan werkzaamheden die nodig zijn om je relatie te redden.

 

Wat heb je nodig om je relatie te herstellen?

Er zijn vier dingen die je nodig hebt om het proces te starten:

1 . Liefde: Liefde is de basis van elke relatie. Je kunt geen relatie hebben zonder deze vorm van verbondenheid.

2 . Vastberadenheid: Jullie zullen je beiden moeten inzetten in dit proces om jullie relatieproblemen op te lossen. Als maar één van jullie vastberaden is de relatie te redden, zal het een stuk moeilijker en misschien wel zelf onmogelijk zijn om jullie relatie te redden.

3 . Hard werken: Dit proces zal niet eenvoudig zijn. Herstellen van een affaire of het genezen van een relatie vergt veel aandacht en zwaar werk, over een langere periode van tijd. Dat is nou eenmaal een feit.

4 . Kennis: Zelfs als je liefde en vastberaden bent en bereid bent om hard te werken, zal je toch enige kennis moeten hebben al wil jij je relatie redden. De nodige kennis kun je in mijn zelfhulpmethode vinden. Deze kun je al binnen 5 minuten downloaden. Zolang je maar vasthoudt aan de andere drie punten.

De eerste drie punten hangen volledig af van jou en je partner. Niemand kan het je geven. Je zult er voor moeten knokken om jullie relatie te redden. Ik kan je wel vertellen (en beloven) dat het de moeite waard is om het nodige werk te verrichten om je relatie te redden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *