In je eentje je relatie redden

Eén van de meest frustrerende aspecten tijdens het redden van relaties is wanneer een partner weigert deel te nemen in het proces. Communicatie, samenwerking en respect voor elkaar verdwijnen als een persoon in zichzelf keert en handelt als individu. Ik noem dit de “overleving” of “struisvogel” modus.

De reden dat ik het zo noem, is omdat een struisvogel de bekende gewoonte heeft om zijn kop in het zand te steken. Hetzelfde komt voor in relaties/huwelijken.

Hierdoor trekt elke partner zich terug, functioneert vervolgens als individu, niet meer deelnemende aan de relatie of weigert de verantwoordelijkheid te nemen voor hun rol in de relatieproblemen.

De e-mail die ik onlangs van een klant ontving wees op de situatie waar veel andere stelletjes zich in bevinden. Haar man weigerde te praten over wat hij zag als de problemen in hun huwelijk, weigerde therapie, zegt dat hij niet verliefd is, en dat hij niet wilt proberen de relatie te redden.

Het is hartverscheurend, maar er zijn dingen die je kunt doen als je je in dezelfde situatie bevindt.

Ik heb alle persoonlijke gegevens weggelaten, en hier is mijn antwoord:

 

Beste,

Bedankt voor je e-mail .

    Je man heeft heel duidelijk aangegeven dat hij niet bereid is om deel te nemen in jullie huwelijk of in de begeleiding, en dat hij niet bereid is te spreken over wat zijn redenen zijn voor het beëindigen van jullie relatie. Dat komt omdat hij zelf niet weet wat de problemen zijn!

    Je moet accepteren dat je man zich niet op een niveau bevindt waar hij in staat is om te communiceren, en laat het daarbij. Ik begrijp dat je hebt geprobeerd om hem aan te moedigen om begeleiding te zoeken, en dat bij elke door jou gemaakte stap je flink heeft tegengewerkt.

    Maar… dat hoeft jou niet tegen te houden om hulp te zoeken en daarmee wat duidelijkheid in dit alles in te winnen. Kiest hij ervoor om boos te zijn en niets leren van dit proces, dat is dan zijn keuze. Hij zal deze bagage meenemen en met zich meedragen in zijn volgende relatie.

    Je hebt de kans gekregen om te leren, te groeien. Je man doet niet mee, dus moet je dit alleen doen. Zoek professionele hulp. Zoek antwoorden. Ontvang begrip. Vergeef jezelf, zowel voor jouw rol in dit proces, evenals de dingen die je niet kunt veranderen.

    Je hoeft geen scheiding aan te vragen. Als hij de relatie wilt beëindigen, kan hij degene zijn. Hij wilt de relatie beëindigen, maar hij wilt niet degene zijn die verantwoordelijk is voor het daadwerkelijke einde. Dat is kinderachtig.

    Als hij degene is die genoeg gemotiveerd is om te relatie op te geven, kan hij degene zijn die het afrondt en met de emotionele gevolgen moet leren leven.

    Ik wil dat je je concentreert op je liefde voor je partner, zelfs op het moment dat hij je wegduwt en niet in staat is om iets terug te geven. Dit is wat we onvoorwaardelijke liefde noemen. Onvoorwaardelijke liefde is te beseffen dat, zelfs wanneer hij niet bij je wil zijn, je nog steeds van hem houdt.

    Je liefde voor hem gaat geeft jou de kracht, motivatie en gemoedsrust, en het bevrijdt je van de schuldgevoelens in verband met zijn acties. Je echtgenoot is gefocust op het martelen van zichzelf en anderen.

    Laat je niet beïnvloeden door zijn gedrag en laat jezelf niet meetrekken.  Dat  is namelijk het moment waar begeleiding aan te pas komt, het toont je een nieuw perspectief en biedt tips en manieren om de stress weg te bonjouren.

    Dit is niet sprookjeswonderland . Dit is geen valse hoop. Dit is jezelf niet kapot laten maken door zijn gedrag. Hij kan de relatie beëindigen, maar hoe je jezelf door hem laat beïnvloeden is jouw keuze.

    Je kunt de mensen waar je van houdt niet kiezen, en ondanks wat deze man met je doet, hou je nog steeds van hem. Dat toont een sterk karakter, dat is een aanwinst. Wees trots dat je van hem houdt, zelfs wanneer hij zichzelf niet kan toestaan van jou te houden.

    Blijf sterk. Ontdek wat je hier zelf uit kunt leren en zoek manieren waarin je zelf kunt groeien. Ooit zul je naar deze periode terugkijken en het zien als een beslissend leermoment in je leven.

 

Wil je meer manieren leren om je relatie te redden?

Neem vandaag actie voordat het te laat is. Ontvang vandaag de Je Relatie Terug methode en leer in detail wat er voor nodig is om je relatieproblemen de das om te doen en opnieuw de liefdevolle relatie te krijgen waar je altijd van hebt gedroomd. Met mijn hulp, is het mogelijk om je relatie te redden!

Je kunt binnen enkele minuten beginnen met het redden van je relatie. Ga simpelweg naar:

http://www.JeRelatieTerug.nl/mijn-methode/

en red vandaag nog je relatie!

 

profielfotoantonAnton Heersema
Auteur Je Relatie Terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *