Is je partner niet meer verliefd?

De les die ik vandaag wil behandelen is: wanneer een van de partners niet meer verliefd is, hetzij als gevolg van het ontstaan ​​van een midlifecrisis of een depressieve periode. Dit bijzondere echtpaar is al een aantal jaar getrouwd en hebben samen vier kinderen. Dit echtpaar zou voor buitenstaanders kunnen worden beschreven als een stabiel gezin. Je weet vast wel een voorbeeld in je eigen omgeving.

De man was in dit geval niet meer verliefd, hij zei dat hij niet zeker wist of hij de relatie wilde beëindigen en wilde de mogelijkheid om terug te komen wanneer hij van gedachten zou veranderen. Ook stelde hij voorwaarden aan de scheiding, hij vond bijvoorbeeld dat beide niet mochten gaan daten, en dat ze bij elkaar konden blijven wonen als vrienden.

Het idee dat een partner een relatie wilt verbreken is al moeilijk genoeg, maar deze cliënt heeft het erg zwaar met de onzekerheid en de gestelde voorwaarden.

Ik heb alle verwijzingen die de cliënt zou kunnen identificeren verwijderd, maar was van mening dat het antwoord op deze cliënt het waard is om te delen met zoveel mogelijk andere koppels die in dezelfde schrijnende omstandigheden verkeren.

Hier is mijn antwoord:

Beste #####,

Bedankt voor je e-mail.

Het klinkt ernaar dat je een heel moeilijke tijd achter de rug hebt, met de depressie van je man en het uiteenvallen van het gezin en de plotselinge nieuwe manier van leven. Ik heb je e-mail uitvoerig doorgelezen en kan een aantal problemen herkennen die moeten worden aangepakt…

Het eerste probleem is je man zijn depressie en zijn vermogen om te functioneren met de juiste medicatie. Het vinden van de juiste medicatie en de juiste niveaus van dosering kan een moeilijk proces zijn. Dat je man weigert om ​​hierbij begeleiding of therapie te ontvangen baart mij zorgen.

Hij gaat ervan uit dat door zichzelf te ‘verwijderen’ uit het huwelijk dat hij het probleem ook verwijderd, en dat zijn geluk op een of andere manier verbonden is met zijn woonsituatie en verantwoordelijkheden aan zijn vrouw en kinderen.

Hij houdt zichzelf voor de gek. Dit betekent dat hij niet echt begrijpt wat nou precies dat in zijn leven is, wat hem ongelukkig gemaakt. Dat is waar begeleiding van pas komt. Je moet hem blijven aanmoedigen om wat begeleiding te nemen. Medicatie is slechts een tijdelijke oplossing.

Counseling helpt hem om zijn problemen daadwerkelijk onder ogen te zien en leert hem omgaan met de problemen die van invloed zijn. Als hij dit traject niet samen wilt aangaan, kan hij ook individuele begeleiding zoeken.

Hij veronderstelt ook dat jullie nog steeds in staat zullen zijn om naar verjaardagen en feesten te gaan, maar als vrienden? Het klinkt alsof hij niet echt begrijpt wat de consequenties van een echtscheiding zijn. Ja, je kunt op een vriendelijke manier contact houden, maar om aan te nemen dat je samen naar feesten kunt blijven gaan is onmogelijk. Dat is gewoon niet normaal.

Hij zegt dat jullie samen naar feestjes kunnen gaan als vrienden, en dat je niet mag flirten of daten, voor het geval hij zijn gedachten verandert, dat je niet mag verhuizen, en dat hij niet bij of met je wilt zijn.

Dit klinkt alsof hij heeft het beste uitkiest van twee werelden. Hij vrijwaart zich van de verantwoordelijkheid naar zijn vrouw en familie, maar denkt dat hij nog steeds kan bepalen hoe jij je leven leeft zonder hem.

Je moet assertiever zijn. Scheiden heeft gevolgen. Punt. Als je wilt verhuizen, heb je het recht om dit te doen. Vertel het hem. Je moet communiceren hoe je je voelt wanneer hij zulke dingen uitkraamt.

Hij verwacht dat je je leven in de wacht zet voor het geval hij later van gedachten verandert. Dit is onaanvaardbaar, en je moet hem dit duidelijk maken. Als hij van jou scheidt, dan ga je daten met andere mensen, dan vermindert het contact tussen jullie, dan verdwijn je. Je moet hem erop wijzen wat voor gevolgen zijn beslissingen zullen hebben op zowel jou, hem, als op de kinderen.

Ik begrijp dat hij depressief is, maar hij is ook zeer egoïstisch. Zijn egoïstische acties hebben effect op meer dan alleen zichzelf en jou. Je hebt kinderen om aan te denken. Hoe voelen de kids zich hierover? Hoe gaan ze hier mee om? Je moet ook luisteren naar hun gevoelens.

De keren dat hij tegen je praat, moet je werken aan je communicatie en het delen van je gevoelens. Jouw gevoelens zijn net zo belangrijk als de zijne. Het is een moeilijke situatie, maar je kunt en mag hem niet over je heen laten lopen. Hij zal dit blijven doen als je het toelaat.

Op dit moment zijn alle beslissingen gecentreerd rond wat goed voor hém is. Het is tijd dat je begint om jouw gevoelens naar hem toe te uiten, en beslissingen maakt die goed voor jóu zijn.

Het leven is maar kort, lieve lezer. We hebben maar één kans om er het beste van te maken. Haal het beste uit je relatie. Wacht niet op je partner om te veranderen zodat het misschien beter wordt. Wanneer jij besluit om als eerste te veranderen, zul je worden overspoeld met positieve oplossingen. Probeer het eens, ik weet zeker dat het werkt.

Neem vandaag actie voordat het te laat is. Ontvang vandaag de Je Relatie Terug methode en leer in detail wat er voor nodig is om je relatieproblemen de das om te doen en opnieuw de liefdevolle relatie te krijgen waar je altijd van hebt gedroomd. Met mijn hulp, is het mogelijk om je relatie te redden!

Je kunt binnen enkele minuten beginnen met het redden van je relatie. Klik hier om direct te beginnen met mijn zelfhulpmethode.

 

Anton Heersema: is je partner niet meer verliefd?