Wanneer je teleurgesteld bent in je relatie

Je verwacht bepaalde dingen van je partner. Als je dat niet deed, zou je nu niet met diegene samen zijn. Bepaalde dingen zijn bijna vanzelfsprekend: liefde, respect, eerlijkheid, trouw. Het naleven van deze basisbehoeften van een relatie kan, voor sommige mensen, een grote uitdaging zijn.

Maar soms wil je meer. Je gelooft wel dat je partner van je houdt, maar het is niet genoeg. Je hunkert naar iets wat je niet krijgt. Je wilt avontuur, intimiteit, emotionele verbinding, tijd, vertrouwen, helpen rond het huis, meer geld, kinderen, steun, meer seks – iets meer.

Na verloop van tijd creëert ‘dat gevoel van meer’ een muur tussen jullie beide. Je gevoel van teleurstelling zal je hart scheiden van je partner, totdat je er aan onder door gaat, of de relatie links laat liggen. Teleurstelling is een relatie killer.

De enige manier om dit tegen te gaan, is het probleem aan te pakken. Dat betekent niet je partner er mee confronteren of blijven zeuren. Maar het betekent met behulp van een goed doordacht plan het probleem aan te pakken.

Als je niet tevreden bent met wat je ontvangt van je partner, lees dan onderstaande stappen:

 

1. Wat wil je? Je zult waarschijnlijk niet meteen het antwoord op die vraag weten, maar het is van vitaal belang dat we nu even doordenken. En je moet proberen heel specifiek te zijn met je antwoord. Hoe moet je partner anders weten wat hij/zij moet geven?

  • “Meer geld” is niet nuttig. “Genoeg geld voor een leuk autootje” is nuttig.
  • “Meer hulp thuis” is niet nuttig: “Het klaarmaken van het avondeten voor de kinderen twee keer per maand, zodat ik wat tijd voor mezelf heb” is nuttig.
  • “Meer tijd” is niet nuttig: “een weekendje weg met alleen wij twee, want we hebben de afgelopen 2 jaar niet meers gedaan” is nuttig.
  • “Me meer geliefd voelen” is niet nuttig: “Ik mis die kleine briefjes of cadeautjes van je waardoor ik me speciaal voel” is nuttig.

 

2. Evalueer je partners vermogen om te bieden wat je wilt. Ik interviewde Stefan en José die samen trouwden nadat hij permanent in een rolstoel terecht kwam. Voor José om aan Stefan te vragen voor een vakantie wandelen in de bergen is niet eerlijk en ook niet realistisch. Dat is een extreem voorbeeld, maar je begrijpt mijn punt. José wilt echt heel graag een kind. Door middel van speciale onvruchtbaarheidsbehandelingen waren ze in staat om aan dat verlangen te voldoen. Je partner heeft fysieke, emotionele of financiële beperkingen net als jij.

 

3.  Ken jouw liefdetaal. “Meer willen” kan betekenen dat je je vaak niet geliefd voelt. Je partner houdt van je, maar het komt niet over. Als je praktische hulp wilt, maar je partner biedt fysieke aanraking, zul je je niet geliefd voelen. Als je niet weet wat jouw liefdetaal is, kun je dit ontdekken en analyseren met behulp van mijn zelfhulpmethode. Dit onderwerp wordt uitvoerig behandeld in het vierde hoofdstuk. Dit kan je erbij helpen om erachter te komen wat je precies “meer” wilt ontvangen van je partner.

 

4.  Vraag duidelijk om wat je wilt. De meeste mensen willen hun partner dat geven wat hen gelukkig zal maken. Plan de tijd en plaats, en vertel je partner op een eenvoudige en duidelijke manier wat ze precies kunnen doen om jouw verlangens te vervullen. Als je je huiswerk goed hebt gedaan, kan dit leiden tot aanzienlijke begrip en zelfs vreugde.

Doe er iets aan. Maak een actieve beslissing.

Jouw beurt: Hoe ga jij om met teleurstelling in je relatie? Heb je manieren gevonden om je partner te helpen bij het geven wat jij nodig hebt? Ik hoor graag je reactie hieronder.

 

Het leven is maar kort, lieve lezer. We hebben maar één kans om er het beste van te maken. Haal het beste uit je relatie. Wacht niet op je partner om te veranderen zodat het misschien beter wordt. Wanneer jij besluit om als eerste te veranderen, zul je worden overspoeld met positieve oplossingen. Probeer het eens, ik weet zeker dat het werkt.

Neem vandaag actie voordat het te laat is. Ontvang vandaag de Je Relatie Terug methode en leer in detail wat er voor nodig is om je relatieproblemen de das om te doen en opnieuw de liefdevolle relatie te krijgen waar je altijd van hebt gedroomd. Met mijn hulp, is het mogelijk om je relatie te redden!

Je kunt binnen enkele minuten beginnen met het redden van je relatie. Klik hier om direct te beginnen met mijn zelfhulpmethode.